Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Linero IF 6 5 1 0 16
2 Tomelilla IF 6 4 0 2 12
3 FC Möjligheten 6 3 2 1 11
4 Tekonologkårens IF 6 2 1 3 7
5 Dalby GIF 6 2 1 3 7
6 Sjöbo IF 6 1 1 4 4
7 AIF Barrikaden 6 1 0 5 3

Match

Dalby GIF

6 - 1
Dalby IP
23 augusti 2021
19:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Dalby GIF - AIF Barrikaden

Inte heller denna gång är det i B-laget särskilt meningsfullt att dela upp i startspelare och de som började på bänken så jag anger istället i vilka positioner de 15 spelarna användes. Om jag inte uppfattade saken fel så var det ingen av de 14 utespelare som spelade hela matchen.

Vi spelade för dagen 3-4-3. Simon stod i mål. I backlinjen spelade (sedan David skadat sig och fått utgå redan efter 7 minuter) var det Chanon, Niklas och Benjamin som spelade mest men också Ghafur, Daniel och Samuel (och David en kort stund alltså). På mittfältet och i anfallet var det enormt mycket byten och det är kanske bättre att utgå från varje spelare än från varje position: Ghafur spelade utöver i backlinjen också vänster yttermittfältare och vänsteranfallare, Samuel spelade utöver i backlinjen också vänster yttermittfältare och vänsteranfallare, Daniel spelade utöver i backlinjen innermittfältare, Alex spelade uteslutande innermittfältare, Rabih spelade höger yttermittfältare och högeranfallare, Mohammed Ali spelade central anfallare och innermittfällare, Shershah spelade innermittfältare och höger- och vänsteranfallare, Abbe spelade höger yttermittfältare och vänster- och högeranfallare, Bashar som spelade höger- och central anfallare och slutligen Mohamed Zaghmout (comeback i föreningen) som spelade på båda ytterkanterna på mittfältet men om jag uppfattade det rätt också en stund som vänsteranfallare.

Dalby var bra. Det verkar visserligen bara som att de hade 3-4 spelare som normalt är spelare i A-laget men det var ju inte vilka som helst utan de som spelade från start i deras förra match gjorde åtminstone 5 av de 6 målen (Det 6:e framgår inte av domarens rapport) mot oss nu. Men det var fler än de som var duktiga, kanske från J-laget? Möjligen var de lite sämre bakåt. De sattes i sanningens namn inte på några större prov, speciellt inte i första halvlek. Själva hade vi för dagen en som normalt är startspelare i A-laget i form av Alex.

De började direkt med vad som närmast skulle kunna karakteriseras som ett flygande anfallsspel. Snabbt iscensatta anfall, mycket löpningar av många och fina anfallskombinationer. Märkligt nog ledde länge inte deras enorma spelövertag och bollinnehav till något avslut på mål. Det var istället vi som hade det första i matchen i den 11:e min men ett som inte vållade målvakten det minsta lilla problem. Det dröjde faktiskt till den 14:e min innan Dalby fick en riktigt klar målchans som kunde lett till ett vackert mål när ett inlägg togs på volley framför mål men bollen gick en bit över målet.

Det är nog inte överdrivet att säga att det när vi första gången vi etablerade något eget spel på ”sista tredjedelen” gått 20 minuter. Märkligt nog stod det ju dock fortfarande 0-0 då men nu skulle det inte dröja länge innan de skapade målchans efter målchans med korta intervaller och efter en kaotisk situation i vårt straffområde där Simon till slut fick tag i bollen gjorde de två snabba mål. I den 34:e min hade vi ett otroligt fint anlagt anfall där bollen gick mellan 7-8 spelare med bra bolltempo på ett sätt vi sällan lyckas med men tyvärr rann det i slutändan ut i sanden. I den 39:e min reducerade vi på hörna. Mohamed Z överraskade nog Dalbyspelarna genom att istället för att slå in bollen framför mål spelade den snett bakåt till Shershah som från ganska långt håll måttade in den perfekt över målvakten och ner i bortre. Trevligt att få se ett nytt prov på den långskottskapacitet besitter. Den är ganska omvittnad men har inte synts på länge förrän nu.

Om vi i pausen hade några förhoppningar om att kunna störa Dalby (trots att de var väldigt överlägsna i första) så dog de snabbt. Efter 6 min hade de gjort ytterligare två mål vilket alltså gjorde ställningen till 4-1. Som så ofta när en match känns avgjord blev spelet nu väldigt öppet och lite hawaii-artat vilket ledde till att även vi kunde skapa lite målchanser. Av de tre klara var det Alex som avslutade i de två och borde belönats med åtminstone ett mål. I den 53:e min hade han ett hårt långskott i ribbans underkant och i den 67:e min när vi kom två mot en avslutade Alex från en bit inne i straffområdet med ännu ett riktigt hårt skott och den här gången mot krysset. Hur målvakten kunde hinna få tag i den och rädda till hörna är en gåta även om han stod rätt. I den 83:e min stal Bashar bollen från en försvarare och kom ensam med målvakten som gick långt ut och kom precis före Bashar som blev golvad i situationen och en straff var nog inte riktigt långt borta.

Med detta har jag nog uttömt allt i chansväg från vår sida. Däremot hade Dalby massor av målchanser varav två resulterade, en i den 63:e och en i den 73:e minuten. Ett tag surrade de som bålgetingar runt vårt mål och utan att fullkomligt fantastiskt målvaktsspel av Simon kunde siffrorna blivit klart större.

När slutsignalen gick kunde vi alltså konstatera att vi förlorat med 6-1. Man kan ju inte säga annat än att föreningen är inne i en väldigt dålig trend med ständiga förluster för såväl vårt damlag som våra båda herrlag. Stämningen i dam- och herrtrupp är dock ändå bra och jag är övertygad om att det snart kommer att gå bättre.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 3-5 Avslut på mål: 9-16 Avslut utanför: 4-11
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Shershah Ewazzada 1 1 0 0 0 0
Mohamed Zaghmout 1 0 1 0 0 0
Abdul Daknache 1 0 0 0 0 0
Bashar Joumaa 1 0 0 0 0 0
Benjamin Huseinbegovic 1 0 0 0 0 0
Chanon Borgström 1 0 0 0 0 0
Daniel Gezavati 1 0 0 0 0 0
Ghafur Ebrahimi 1 0 0 1 0 0
Mohammed Ali Ebrahimi 1 0 0 0 0 0
Samuel Lokale 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Simon Samson 1 0 0 0 6 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng